Vesti - kategorije


U Legatu Nikole Koke Jankovića, 11. decembra 2019. godine svečano je otvorena stalna izložbena postavka koja sadrži dela koje je umetnik zaveštao svom rodnom gradu i Univerzitetu u Kragujevcu.

opširnije

opširnije

Klavirski kvintet Altro senso u okviru svoje koncertne sezone nastupiće 10. decembra 2019. godine u 19 časova pred kragujevačkom publikom. Kvintet čine: Tea Petrović Balint - violina, Igor Aleksić - violina, Jovan Stojanović - viola, Dušan Kočišević – violončelo i Nataša Špaček - klavir. Na programu su dela Aleksandra Borodina, Dmitrija Šostakoviča i Petra Stojanovića.

opširnije

Izložba AKADEMIK MIHAILO GAVRILOVIĆ: istoričar, arhivist i diplomata otvorena je 3. decembra u Konaku kneza Mihaila, Narodnog muzeja Kragujevac.

opširnije

Centar za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Kragujevcu i Narodni muzej Kragujevac organizuju izložbu AKADEMIK MIHAILO GAVRILOVIĆ: istoričar, arhivist i diplomata.

opširnije

Kamerni ansambl, jedinstven na ovim prostorima, oduševio kragujevačku publiku

opširnije

U Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, u utorak, 19. novembra 2019. godine, otvorena je izložba „Kosovo, prvi prag Srbije”.

opširnije

Dela iz legata akademskog slikara Milića od Mačve biće predstavljena na izložbi koja se otvara u utorak 19. novembra 2019. godine u 19 časova u Univerzitetskoj galeriji

opširnije

Kragujevačka publika u utorak, 19. novembra 2019. godine, u 19.30 časova slušaće autentični nastup Tria Singidunum u sastavu: Stana Krstajić, flauta, Ksenija Milošević, violina i Dejan Subotić, klavir

opširnije

Godine predanog rada i raskošan talenat umetnika Anete Ilić (sopran), Borislava Čičovačkog (oboa), Lidije Stanković (klavir) i Srđana Sretenovića (violončelo) pretvorili predstavljanje Bahovih arija za sopran obou i kontinuo u veče za pamćenje

opširnije