Вести - категорије


Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, у уторак, 17. маја у 19 сати у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, организује предавање академика Ивана Гутмана Хемија и математика – Зашто сам добио награду за животно дело?

опширније

У Универзитетској галерији у Крагујевцу одржана је промоција монографије Херметизам у лирици старог века, аутора др Душана Живковића, редовног професора Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Центар за студије сећања при Универзитету у Крагујевцу у оквиру програма Студије Холокауста, организује предавање у Контакт галерији СКЦ-а, у четвртак 12. маја 2022. године у 18 часова, Јеврејска култура смрти на подручју централне Европе: друштва Хевра Кадиша, Јорцајти и Фунерарна архитектура.

опширније

Уметнички савет Универзитетске галерије, у уторак 10. маја 2022. године са почетком у 18 часова, организује промоцију монографије Херметизам у лирици старог века, аутора проф. др Душана Живковића.

опширније

опширније

Човек – биће вере била је тема предавања које је Његова светост патријарх српски господин Порфирије, у присуству ректора Универзитета у Крагујевцу, градоначелника Крагујевца, епископа шумадијског господина Јована, декана и професора, одржао студентима на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу.

опширније

У организацији Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, др Слободан Јанковић, редовни професор Факултета медицинских наука, одржао је 27. априла у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу једнодневни стручни семинар  Како спречити грешке у статистичкој анализи резултата научних истраживања.

опширније

опширније

Др Слободан Јанковић, редовни професор Факултета медицинских наука, одржаће стручни семинар Како спречити грешке у  статистичкој анализи резултата научних истраживања, у среду, 27. априла у Свечаној сали Универзитета у Крагујевцу, у периоду од 16.00 до 19.30 часова.

опширније

Зборник Осамдесет година од избијања Другог светског рата на простору Југославије и страдања Крагујевца: нови помаци или ревизије историје промовисан је 15. априла у Народном музеју у Чачку.

опширније