Vesti - kategorije


Univerzitet u Kragujevcu je u utorak, 21. maja 2024. godine, obeležio krsnu slavu – Svetog apostola i jevanđelistu Jovana Bogoslova i 48 godina od osnivanja Univerziteta.

opširnije

opširnije

opširnije

Rektorat Univerziteta u Kragujevcu povodom Međunarodnog praznika rada, neće raditi 1. i 2. maja 2024. godine. Povodom praznovanja vaskršnjih praznika, Rektorat Univerziteta u Kragujevcu neće raditi od petka, 3. maja do ponedeljka, 6. maja 2024. godine.

opširnije

Međunarodno takmičenje akordeonista ,,Accordéons-nous.org”, održano od 18. do 24. aprila 2024. godine u Monsu u Belgiji, u poslednjih nekoliko godina dobilo je status najprestižnijeg svetskog takmičenja u ovoj umetničkoj oblasti.

opširnije

U okviru pilot programa "Korporativno upravljanje ugljenikom 2024", Centar za zelenu ekonomiju Univerziteta u Kragujevcu nudi besplatne konsalting usluge za najviše 10 kompanija/MMSP za korporativno upravljanje ugljenikom (KUU).

opširnije

opširnije

Univerzitet u Kragujevcu u subotu 13. aprila 2024. godine bio je domaćin Državnih takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola iz informatike u organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije i Društva matematičara Srbije.

opširnije

Tim studenata sa Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, uz podršku KVINK inovacionog inkubatora Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, trijumfovao je na Hakatonu Green energies, koji je održan u prostorijama Fondacije Tempus 3. aprila 2024. godine, u okviru trećeg Inovacionog foruma Srbija – Francuska: inoviraj za planetu! Igraj zeleno.

opširnije

opširnije