Вести - категорије


У Научно технолошком парку Чачак 23. и 30. новембра 2023. године одржаће се радионице на тему „Остваривање бесповратних средстава кроз ЕУ и националне фондовеˮ, које ће водити Горан Стојановић, професор на Техничком факултету у Новом Саду.

опширније

Изградња Центара изврсности у Крагујевцу, инвестиција која вреди 18 милиона евра, налази се у финалној фази, и тим поводом председница Владе обишла је завршне радове на Центрима изврсности и посетила Универзитет у Крагујевцу.

опширније

опширније

опширније

опширније

Заменик директора Института за анализу и испитивање при Пекиншкој академији науке и технологије, господин Liu Xiangwen и ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић потписали Меморандум о разумевању

опширније

Станфорд универзитет традиционално прикупља и анализира базу података, на основу стандардизованих показатеља којом је, према последњим подацима, обухваћено преко 100.000 најбољих светских научника, класификованих у 22 научне области и 174 подобласти. Научници су рангирани на две одвојене листе – на једној су позиционирани на основу остварених резултата у каријери до краја 2022. године, док су на другој позиционирани на основу броја цитата у 2022. години. На обе листе, најбоље позиционирани научник је академик Иван Гутман.

опширније

опширније

опширније

Чланови Ректорског колегијума Универзитета у Крагујевцу примили су у петак, 28. јула 2023. године у просторијама Ректората делегацију коју су чинили представник Министарства науке, технолошког развоја и иновација – помоћник министра Владимир Радовановић, представници Града Крагујевца, главни извршни директор SEE Института из Дубаија госпођа Јасмина Лок и извршни директор MIND Group-a господин Дарко Ђорић.

опширније