Вести - категорије


опширније

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић и председник Сената Универзитета за информационе науке и технологије „Св. апостол Павле“ у Охриду др Атанас Христов потписали су 9.9.2021. године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу Споразум о сарадњи.

опширније

На Универзитету у Крагујевцу, у периоду од 7. до 11. јуна 2021. године, одржана је Трећа међународна недеља, у оквиру које је Универзитет у Крагујевцу посетио 31 запослени - наставни и административни кадар - са партнерских универзитета из Румуније, Пољске, Бугарске, Северне Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

опширније

Извршна агенцијa за образовање, аудиовизуелне садржаје и културу Европске комисије (EACEA) доделила Еразмус повељу Универзитету у Крагујевцу (Erasmus Charter for Higher Education – ECHE 2021-2027)

опширније

опширније

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, 4. марта 2021. године, одржан је састанак добродошлице за студенте са партнерских институција, који ће у оквиру Еразмус+ програма мобилности, у току летњег семестра академске 2020/21. године, похађати наставу и реализовати стручну праксу на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

опширније

Пријава Универзитета у Крагујевцу за нову Еразмус повељу за високо образовање за следећи програмски циклус 2021-2027. је одобрена и оцењена са максималних 100 бодова. Пријаве високошколских установа оцењивали су независни експерти Извршне агенције за програме у области образовања, културе и медија Европске комисије (EACEA), који су пријаву Универзитета у Крагујевцу оценили као одличну по свим критеријумима.

опширније

Немачка служба за академску размену финансира велики број међууниверзитетских сарадњи кроз различите програме.

опширније

опширније

опширније