Vesti - kategorije


U okviru VI Međunarodne nedelje Univerzitet u Kragujevcu ugostio je profesore i kolege, predstavnike partnerskih univerziteta iz 10 zemalja.

opširnije

opširnije

opširnije

Cilj posete dr Jianxun Cui, vanrednog profesora saobraćajnih nauka i inženjerstva i direktora Laboratorije za inteligentna povezana vozila i inteligentni transport Tehnološkog instituta u Harbinu (Kina) je uspostavljanje naučne i tehnološke saradnje sa Univerzitetom u Kragujevcu.

opširnije

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 21. februara 2024. godine, održan je Dan dobrodošlice za studente sa partnerskih institucija, koji će u okviru Erazmus+ programa mobilnosti, u toku letnjeg semestra akademske 2023/24. godine, biti na razmeni na Univerzitetu u Kragujevcu.

opširnije

U toku boravka u Milvokiju, Viskonsin (SAD), od 25. do 27. januara 2024. godine, rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović sastao se sa predstavnicima prestižnih obrazovnih institucija i zajedno sa članovima delegacije Grada Kragujevca prisustvovao zvaničnom potpisivanju Protokola o saradnji između Kragujevca i Milvokija.

opširnije

U četvrtak, 09.novembra u saradnji Studentskog kulturnog centra Kragujevac i Odeljenja za međunarodnu saradnju Univerzitetu u Kragujevcu održano je veče tradicionalne kuhinje i plesa stranih studenata koji u okviru Erazmus programa ovog semestra studiraju na fakultetima Univerzitetu u Kragujevcu.

opširnije

opširnije

opširnije

opširnije