Vesti - kategorije


Na Galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, održaće se promocija zbornika „Radovi na putu“, u utorak, 18 juna 2024. u 18 sati.

opširnije

Univerzitet u Sarajevu bio je domaćin 8. Rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana koji je održan 30. i 31. maja 2024. godine. Rektorski forum okuplja 29 univerziteta iz regiona, a posvećen je unapređenju saradnje između univerziteta i jačanju glasa akademskih institucija u ovom delu Evrope. Na 8. Rektorskom forumu Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana učestvovalo je 54 predstavnika sa 21 institucije, uključujući 8 rektora i 12 prorektora. Univerzitet u Kragujevcu predstavljao je prorektor za inovacije i razvoj prof. dr Vladimir Senić.

opširnije

Povodom obeležavanja Dana Evrope u Kragujevcu, delegacija Evropske unije u Srbiji organizovala je 04. juna 2024. godine diskusiju „Digitalizacija i inovacije“ koja je održana u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu.

opširnije

Inovacioni inkubator Univerziteta u Kragujevcu organizovao je u saradnji sa Biznis inkubatorom Kruševac okrugli sto Uloga inovacionih inkubatora u ekosistemu veštačke inteligencije, koji je održan 31. maja na Univerzitetu u Kragujevcu.

opširnije

opširnije

U četvrtak, 30. maja 2024. godine, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta Kragujevcu, sa početkom u 12.30 časova, biće održano javno predavanje na temu "Samoopservacija i samoregulacija u izvođaštvu" koje je predviđeno za sve zainteresovane instrumentaliste.

opširnije

U okviru obeležavanja praznika svih slovenskih naroda objavljeni rezultati literarnog konkursa, "Hteli smo da spasemo svet - mi, slovenski đaci", koji je ove godine pokrenut na inicijativu katedre za srpsku književnost

opširnije

Predsednik Organizacionog odbora Treće srpske međunarodne konferencije o primenjenoj veštačkoj inteligenciji prof. dr Nenada Filipovića, rektor Univerziteta u Kragujevcu svojim obraćanjem pred učesnicima iz čitavog sveta svečano je otvorio konferenciju koja se održava na Univerzitetu u Kragujevcu u periodu 23. i 24. maj 2024. godine.

opširnije

opširnije

opširnije