Вести - за изабрани датум


У жељи да помогне у решавању проблема са којима се свакодневно сусрећу студенти са инвалидитетом, представници Универзитета у Крагујевцу посетили су Удружење студената са хендикепом Крагујевац.

опширније

Програм сарадње науке и привреде осмишљен је да подстакне компаније из приватног сектора и јавне научно-истраживачке организације да реализују заједничке научно-истраживачке и развојне пројекте са циљем да креирају нове производе и услуге, односно иновативне технологије, са тржишним потенцијалом.

опширније

Европско истраживачко веће (European Research Council ERC) ће у 2021. години ставити на располагање 1.9 милијарди ЕУР као средства подршке за око 1.000 истраживача који се баве врхунским истраживањима. Као и претходних година, већина средстава (66%) намењена је научницима у раној и средњој фази развоја каријере. ERC ће такође финансијски подржати и радна места за око 6.860 постдокторских истраживача, докторанада и другог истраживачког особља запосленог у тимовима које финансира ERC.

опширније

Истраживачи и институције из Србије могу да учествују у свим позивима програма за истраживање и иновације ЕУ – Хоризонт Европа (2021-2027), који ће бити објављени почевши од марта 2021. године, иако се потписивање међународног споразума којим се Република Србија придружује Хоризонт Европа програму очекује средином 2021. године.

опширније

Докторска школа на Универзитету медицинских наука у Познању (ПУМС) добила је средства за пројекат „Towards unmet clinical and educational needs at PUMS“ који је пријављен у оквиру СТЕР програма - Интернационализација докторских школа Националне агенције за академску размену NAWA.

опширније