Vesti - za izabrani datum


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nadležno za naučnoistraživačku delatnost u 2021. godini sufinansira stipendiranje studenata doktorskih akademskih studija i finansiranje materijalnih troškova uključivanja stipendiste Ministarstva u rad akreditovanih naučnoistraživačkih organizacija.

opširnije

Stipendije za razmenu u Americi za studente osnovnih studija

opširnije

Webinar je posvećen onima koji su uključeni u borbu protiv Kovida-19, i biće fokusiran na nedavne primere uspešno implementiranih strategija intelektualne svojine u oblasti biotehnologije.

opširnije

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije objavilo je Javni poziv za sufinansiranje programskih aktivnosti iz oblasti naučnoistraživačke delatnosti u 2021. godini. Rok za podnošenje prijava na konkurs za većinu programskih aktivnosti je 19. februar 2021.

opširnije

Evropsko istraživačko veće (European Research Council - ERC) podstiče najkvalitetnija istraživanja u Evropi kroz konkurentno finansiranje i podršku istraživačima širom Evrope da identifikuju nove mogućnosti i pravce u bilo kojoj oblasti istraživanja, čime se sredstva usmeravaju u nova i perspektivna područja.

opširnije

Program malih istraživačkih grantova podržava istraživačke projekte za obrazovanje koji će doprineti poboljšanju obrazovanja, sa budžetima do 50 000 dolara za projekte u rasponu od jedne do pet godina.

opširnije