Вести - за изабрани датум


Министарство просвете, науке и технолошког развоја надлежно за научноистраживачку делатност у 2021. години суфинансира стипендирање студената докторских академских студија и финансирање материјалних трошкова укључивања стипендисте Министарства у рад акредитованих научноистраживачких организација.

опширније

Стипендије за размену у Америци за студенте основних студија

опширније

Вебинар је посвећен онима који су укључени у борбу против Ковида-19, и биће фокусиран на недавне примере успешно имплементираних стратегија интелектуалне својине у области биотехнологије.

опширније

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије објавило је Јавни позив за суфинансирање програмских активности из области научноистраживачке делатности у 2021. години. Рок за подношење пријава на конкурс за већину програмских активности је 19. фебруар 2021.

опширније

Европско истраживачко веће (European Research Council - ERC) подстиче најквалитетнија истраживања у Европи кроз конкурентно финансирање и подршку истраживачима широм Европе да идентификују нове могућности и правце у било којој области истраживања, чиме се средства усмеравају у нова и перспективна подручја.

опширније

Програм малих истраживачких грантова подржава истраживачке пројекте за образовање који ће допринети побољшању образовања, са буџетима до 50 000 долара за пројекте у распону од једне до пет година.

опширније