Вести - за изабрани датум


Отворен је нови циклус пријава за националне стипендије „За жене у науци“

опширније

Еразмус+ програм ће трајати од 2021. до 2027. године, а укупна средства намењена програму за цео период износе 26 милијарди евра. Очекује се да се буџет који ће бити на располагању за пројекте постепено повећава из године у годину спровођења новог програма.

опширније

Универзитетска агенција за франкофонију у Централној и Источној Европи одобрила је финансирање пројеката чији је циљ подршка иницијативама студентских организација. Приоритетне теме овог позива за предлоге пројеката биле су одрживи развој, превенција и промоција здравља - COVID – 19, грађанске иницијативе и иницијативе за солидарност, као и предузетничке иницијативе.

опширније

Центар за студије сећања Универзитета у Крагујевцу добитник је овогодишњег позива за финансијску подршку од стране организације Claims Conference за реализацију програма студија Холокауста на Универзитету од октобра 2021.

опширније

На светској листи научника за 2019. годину, по оцени Станфорд универзитета налазе се три научника са Универзитета у Крагујевцу: академик Иван Гутман, проф. др Милорад Бојић, дописни члан САНУ и проф. др Борис Фуртула, ПМФ, Крагујевац.

опширније