Вести - за изабрани датум


У Градској управи Града Крагујевца, 9. новембра 2020. године, потписан је Споразум о сарадњи између Универзитета у Крагујевцу и НАЛЕД-а.

опширније

Представници Универзитета у Крагујевцу, највеће британске железничке асоцијације Rail Alliance и чланови Кластера, 6. новембра 2020. године одржали су састанак поводом разматрања могућности за сарадњу.

опширније

Универзитет у Крагујевцу, у петак, 13. новембра са почетком у 14 часова, реализује пројекат Велики научни парк, у онлајн формату. Научници са Природно-математичког факултета и Факултета инжењерских наука извешће научне експерименте из области машинства, физике и хемије, а сви заинтересовани моћи ће да прате пренос извођења експеримената на фејсбук и инстаграм страницама Универзитета. Пројекат финансира Центар за промоцију науке.

опширније

опширније

Велики изазов данашњице лежи у постизању значајног напретка ка очувању животне средине кроз јачање климатске неутралности и социјалних иновација у градовима. То подразумева искоришћавање постојећих истраживања и иновација, валоризацију доступног знања у Европи и коришћење социјалних, финансијских и технолошких иновација за заједничко креирање, тестирање и примену системских, интегрисаних решења и технологија у градовима.

опширније