Вести - за изабрани датум


За све студенте који су заинтересовани за нове Мастер 4.0 програме из области видео-игара, који ће се реализовати на Универзитету у Крагујевцу и на Универзитету у Београду, 6, 8. и 13. октобра 2020. године у 18 часова, одржаће се три Zoom вебинара. Студенти ће бити у прилици да се упознају са неким од предавача и да стекну увид у то како ће изгледати први мастер програми у области гејминга у нашој земљи.

опширније

Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2020/2021. годину.

опширније

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу већ 9 година (почев од академске 2011/2012. године) реализује програм Пракса за младе филологе.

опширније

COST програм има за циљ да омогући револуционарни научни развој који ће довести до нових концепата и производа, тако што окупља европске истраживаче, инжењере и научнике из различитих COST земаља како би заједнички развили идеје и нове иницијативе у свим научним и технолошким областима, чиме се доприноси јачању европских истраживачких и иновационих капацитета.

опширније

Програм за размену знања (Know‐How Exchange Programme KEP) је развојни инструмент чији је циљ подршка трансферу знања са организација у ЕУ на земље које нису чланице ЕУ. Програм се заснива на претпоставци да се економски развој у земљама ван ЕУ може ојачати преносом најбољих пракси и мерила која већ постоје у напреднијим економијама. Суфинансирањем пројеката изградње капацитета и техничке помоћи, KEP нуди грантове институцијама које су вољне да поделе своје искуство са својим партнерима у државама чланицама ЦЕИ које нису чланице ЕУ, помажући им тако да напредују на свом путу ка стандардима и политикама ЕУ.

опширније

У суботу, 10. октобра 2020. године, у 19 часова у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије одржаће се концерт у склопу турнеје САНУ, на чијем ће програму бити репрезентативна дела уметничке музике 20. и 21. века, уважених композитора и чланова САНУ.

опширније