Вести - за изабрани датум


Collaborative Research Programme (CRP) је програм у оквиру Међународног центра за генетски инжењеринг и биотехнологију (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology – ICGEB) основан 1988. године, и има за циљ да подстакне колаборативна истраживања у државама чланицама, да промовише обуку младих научника и да олакша стварање одговарајућих истраживачких капацитета. Програм пружа подршку истраживачким пројектима из основне науке, здравља људи, индустријске и пољопривредне биотехнологије и биоенергије. Позив за пријаву расписује се сваке године.

опширније

Стипендије су доступне у оквиру пројекта Моделирање неуспеха у композитним материјалима коришћењем симулационог софтвера нове генерације. Пријаве су отворене до 12. јануара 2020. године.

опширније

опширније

опширније

опширније

Отворен позив за пријаве у оквиру Хунгарикум програма стипендија за академску 2020/21. годину. Рок за пријаву: 15. јануар 2020. године.

опширније

У Универзитетској галерији у Крагујевцу, у уторак, 17. децембра 2019. године, отворена је изложба Михаило Петровић Алас – родоначелник српске математичке школе која ће трајати до 30. јануара 2020. године.

опширније