Одржано Регионално финале за најбољу студентску идеју

23. новембра 2015 године у оквиру WBCInno пројекта, организовано је Регионално финале такмичења за најбољу студентску идеју у Привредној Комори Србије.

Такмичари су били студентски тимови, победници локалних такмичења која су одржана у шест градова (Крагујевац, Београд, Нови Сад, Бања Лука, Зеница и Подгорица):

  1. тим AHUDUDU, са идејом Производња, прерада, сортирање и замрзавање малина (Универзитет "Џемал Биједић")
  2. тим Creative Lab, са идејом Мини пивара (Универзитет у Новом Саду)
  3. тим Energy Saving Team, са идејом EST bike charger (Универзитет у Београду)
  4. тим Green Chemistry, са идејом Производња племенитих и козметичких уља (Универзитет у Крагујевцу)
  5. тим Scool, са идејом Scool (Универзитет у Сарајеву)
  6. тим Spona, са идејом Апликација „Babysitter“ (Универзитет у Бањој Луци)
  7. тим Studenti GRID-a, са идејом Virtual Menu (Универзитет у Новом Саду)
  8. тим Team S, са идејом 3D eдукација (Универзитет Универзитет Црне Горе)
  9.  тим Virtual Keepers, са идејом Virtual Keepers (Универзитет Универзитет Црне Горе)
  10.  тим ZEBA, са идејом Производња дијагностичких моноклонских антитела (Универзитет у Крагујевцу)

Видео материјали са презентацијама неких пословних идеја се могу погледати на следећем линку.  

Финалисти су своје идеје представили кроз седмоминутне презентације, које је оцењивао жири у саставу: др Весна Мандић професор Факултета инжењерских наука Универзитета у Крагујевцу, др Горан Стојановић професор Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду, Михаило Весовић руководилац Центра за иновације Привредне коморе Србије, Млађан Стојановић координатор за трансфер технологија Фонда за иновациону делатност и Др Даница Мићановић из Центра за иновације Привредне коморе Србије.

Титулу победника Регионалног финала за најбољу студентску идеју однео је тим Green Chemistry са идејом „Производња племенитих и козметичких уља“ са Универзитета у Крагујевцу. Првопласирани тим је освојио новчану награду у износу од 100.000 динара коју је обезбедио спонзор такмичења, компанија Serbia Broadband - српске кабловске мреже (SBB). У име SBB -а, награду је уручила Јована Лукић, директорка корпоративних комуникација.

Друго место заузео је тим Scool са Универзитета у Сарајеву са истоименом идејом, док је треће место припало тиму Creative Lab са  Универзитета у Новом Саду са идејом „Мини пиваре“. Четврто место заузео је Energy Saving Team са Универзитета у Београду са идејом „EST bike charger“. Награде за друго, треће и четврто место у износима од 80.000, 60.000 и 40.000 динара обезбедили су партнерски универзитети на WBCInno пројекту. Награде у име WBCInno конзорцијума уручила је Проф. Др Весна Мандић, координатор WBCInno пројекта.


Фото галерија: