Потписан Оквирни Уговор о сарадњи у области културе између Универзитета у Крагујевцу и Универзитета Рома Тре

Поводом потписивања Оквирног Уговора о сарадњи између Универзитета у Крагујевцу и Универзитета Рома Тре, 17. новембра 2015. године, Универзитет у Крагујевцу посетили су Његова Екселенција, амбасадор Републике Италије, Ђузепе Манцо, први секретар Амбасаде Италије, делегација Универзитета Рома Тре и директор Италијанског института за културу

Делегацију у саставу

Његова Екселенција, амбасадор, Ђузепе Манцо (Guiseppe Manzo),
први секретар Амбасаде, Паоло Батинели (Paolo Battinelli),
ректор Универзитета Рома Тре, проф. др Марио Паница (prof. Dr. Mario Panizza),
проректор Универзитета Рома Тре, проф. др Гаетано Сабатини (prof. Dr. Gaetano Sabatini),
директор Италијанског института за културу у Београду, др Давид Скалмани (Dr. Davide Skalmani)

у ректорату Универзитета у Крагујевцу примио је ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Небојша Арсенијевић, са својим сарадницима и представницима Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Том приликом разговарано је о образовним, историјским, политичким, економским, културним и спортским везама између две земље које трају вековима и на који начин могу да се унапреде, након чега су ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Небојша Арсенијевић и ректор Универзитета Рома Тре, потписали Оквирни Уговор о сарадњи у области културе.

Његова Екселенција, амбасадор Републике Италије, Ђузепе Манцо, истакао је да ће Амбасада Италије пружити Универзитету у Крагујевцу пуну подршку у унапређењу образовања и културе и да ће потписивањем овог Уговора Универзитет у Крагујевцу унапредити рад и развој најмлађе Катедре за италијанистику у Србији, која је основана 2013. године на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.

По потписивању Уговора, ректор Универзитета Рома Тре, проф. др Марио Паница, уручио је Катедри за италијанистику на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу донацију књига из приватне колекције своје мајке, госпође Карле Мацони Паница (Carla Mazzoni Panizza).


Фото галерија: