Ajfel stipendije za studije u Francuskoj 2016.

Ajfel program stipendija Ministrarstva spoljnih poslova Francuske namenjen je izvanrednim studentima koji žele da pohađaju master i doktorske studije na visokoškolskim intitucijama u Francuskoj.

Oblasti: inženjerstvo, matematika, fizika, hemija, prirodne nauke, nauke o zaštiti životne sredine, informaciono-komunikacione nauke, ekonomija i menadžment, pravo i političke nauke.

Trajanje programa:

  • Stipendije za master studije u trajanju od 12 do 36 meseci
  • Stipendije za mobilnost u okviru doktorskih studija u trajanju od 10 meseci (kao vid mentorstva ili supervizije pri izradi teze, zajedno sa stranom visokoškolskom partnerskom institucjom).

Kandidati moraju imati najviše 30 godina (za master studije), odnosno najviše 35 godina (za doktorske studije) i moraju da zadovolje jezičke uslove institucije za koju se prijavljuju.

Stipendija pokriva mesečnu novčanu naknadu na konto troškova života; troškove puta, troškove osiguranja i kulturnih aktivnosti. Stipendija ne pokriva troškove školarine.

Rok za prijavu: 08. januar 2016. godine

Rezultati selekcije biće poznati 21. marta 2016.

Napomena: Zainteresovani kandidati moraju aplicirati za željeni program na francuskim visokoškolskim institucijama; francuske institucije nominuju kandidata za ovaj program stipendija.

Više o programu i načinu prijave videti ovde.

Detaljna uputstva o ovom programu možete videti ovde.