Одржан Инфо дан на тему Првог позива за пројекте Дунавског транснационалог програма и првих сто позива програма Хоризонт 2020

У петак 16. октобра 2015. год. у Ректорату Универзитета у Крагујевцу одржан је Инфо дан на тему Првог позива за пројекте у оквиру Дунавског транснационалног програма и анализе првих сто позива за пројекте коју објавио Генерални директорат за истраживање и иновације Европске комисије.

Скуп је отворила проф. др Весна Мандић, председник Одбора за управљање пословима Канцеларије за међународне пројекте, у чијој организацији је одржан овај догађај. Сарадница Канцеларије за међународне пројекте Татјана Станковић присутне професоре и истраживаче информисала је о концепту новог Дунавског транснационалног програма који по први пут омогућава институцијама из Дунавске регије да у оквиру међународних конзорицијума предају апликације за пројекте стратешког карактера, о програмским приоритетима, условима конкурса, финансијском управљању пројектима као и информацијама за попуњавање апликације и приступање постојећим конзорцијумима.

Након презентације овог програма, представљени су статистички подаци који се односе на предате и финансиране пројектне апликације у оквиру прве године имплементације програма за истраживање и иновације Европске комисије Хоризонт 2020 као и закључци и препоруке за успешно управљање пројектима на основу искустава у ранијим Оквирним програмима FP6 и FP7.

Инфо дан је био интерактивног карактера и након презентација вођене су дискусије на изложене теме и изнета искуства присутних као и додатна питања.

Канцеларија за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу је на располагању свим заинтересованим професорима и сарадницима Универзитета у Крагујевцу за помоћ у проналажењу адекватног конзорицијума и разраду њихове пројектне идеје.

Контакт имејл адреса: medjunarodni.projekti@kg.ac.rs


Фото галерија: