Одржан 7. Сајам стипендија: Изабери стипендију по својој мери

VII Сајам стипендија у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу одржан је 15. октобра 2015. године у холу Правног факултета Универзитета у Крагујевцу

Традиционални октобарски Сајам стипендија под слоганом „Изабери стипендију по својој мери“,у организацији Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу, седму годину заредом окупио је велики број излагача и студената са факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу.

Студенти и дипломци Универзитета у Крагујевцу су, на овогодишњем Сајму стипендија, на самом  почетку нове академске године, имали прилику да се информишу о актуелним конкурсима за стипендије за студије и/или додатно усавршавање у иностранству, могућностима за студентску размену, волонтирање или обављање стручне праксе у иностранству, условима учествовања у овим програмима и многим другим појединостима значајним за њихово даље образовање или развој каријере.

 

Учесници овогодишњег Сајма стипендија били су:

 1. Фонд за младе таленте Републике Србије
 2. Фондација Темпус – Еразмус + канцеларија у Србији
 3. Немачка служба за академску размену ДААД
 4. Campus France/ Француски институт у Србији
 5. Фондација др Зоран Ђинђић
 6. Британски савет
 7. Међународни академски центар
 8. Универзитет Politecnico di Milano
 9. Портал stipendije.rs
 10. База стипендија за студенте са Западног Балкана S4WB
 11. ProCredit Bank
 12. Комитет за међународну сарадњу студената медицине IFMSА Србија Локални комитет Крагујевац
 13. Међународна студентска организација AIESEC – Локална канцеларија Крагујевац
 14. Међународна студентска организација AEGEE – Локална канцеларија Крагујевац
 15. Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу

У оквиру Сајма, у Сали сената Универзитета у Крагујевцу, представници Немачке службе за академску размену (ДААД) и Фондације др Зоран Ђинђић одржали су презентацију својих програма и присутним студентима представили могућности за мобилност у Немачкој.

Према интересовању студената и оцени излагача, овогодишњи Сајам стипендија био је веома успешан, а Центар за развој  каријере ће се, као организатор, трудити да Сајам и у наредним годинама буде најпоузданији извор информација о актуелним програмима мобилности студената, конкурсима и стипендијама.

Заинтересовани студенти се за детаљније информације о доступним програмима могу обратити Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу телефоном на 034/300-425, електронском поштом на razvojkarijere@kg.ac.rs, или доћи лично у просторије Центра (други спрат ректората Универзитета у Крагујевцу) сваког радног дана од 08 до 16 часова.


Фото галерија: