Koncertna promocija CD-a Vladimira Gligorića u Univerzitetskoj galeriji

Novu koncertnu sezonu u Univerzitetskoj galeriji otvoriće pijanista Vladimir Gligorić koji će publici predstaviti novi CD u utorak 13. oktobra 2015. godine u 19,00 časova.

Pijanista Vladimir Gligorić nastupiće u Univerzitetskoj galeriji u utorak, 13. oktobra 2015. godine, u 19,00 časova.

Vladimir Gligorić je rođen 1979. godine u Beogradu. Doktorirao je na Fakuletetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Aleksandra Serdara.

Laureat je Međunarodnog pijanističkog takmičenja Emil Giljels u Odesi (Ukrajina, 2010), kao i finalista takmičenja Muzičke omladine u Beogradu (2009) i Bezendorfer i Šimel u Finiksu - Arizona (SAD, 2011), na kom je nagrađen za najbolje izvođenje virtuoznog dela. Dobitnik je godišnje nagrade Udruženja muzičkih umetnika Srbije za najboljeg mladog umetnika u 2009. godini i specijalizovanog časopisa Muzika Klasika za najboljeg mladog umetnika u 2010. godini. Učestvovao je na festivalima Oktoh, Čelo fest, Mermer i zvuci, Međunarodna tribina kompozitora, BUNT i KoMA u Srbiji, Hvarsko ljeto i Muzički biennale Zagreb u Hrvatskoj i na festivalu Balkan forum u Bugarskoj. Nastupao je sa Simfonijskim orkestrom RTS, BGO Dušan Skovran, orkestrom Kamerata Serbika, Razgradskom filharmonijom, Filharmonijom Odese, pod upravom Bojana Suđića, Biljane Radovanović, Vladimira Kranjčevića, Dragomira Nenova, Hobarta Erla i Aleksandra Vokera.

Vladimir Gligorić je viši umetnički saradnik na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.