Концертна промоција ЦД-а Владимира Глигорића у Универзитетској галерији

Нову концертну сезону у Универзитетској галерији отвориће пијаниста Владимир Глигорић који ће публици представити нови ЦД у уторак 13. октобра 2015. године у 19,00 часова.

Пијаниста Владимир Глигорић наступиће у Универзитетској галерији у уторак, 13. октобра 2015. године, у 19,00 часова.

Владимир Глигорић је рођен 1979. године у Београду. Докторирао је на Факулетету музичке уметности у Београду у класи Александра Сердара.

Лауреат је Међународног пијанистичког такмичења Емил Гиљелс у Одеси (Украјина, 2010), као и финалиста такмичења Музичке омладине у Београду (2009) и Безендорфер и Шимел у Финиксу - Аризона (САД, 2011), на ком је награђен за најбоље извођење виртуозног дела. Добитник је годишње награде Удружења музичких уметника Србије за најбољег младог уметника у 2009. години и специјализованог часописа Музика Класика за најбољег младог уметника у 2010. години. Учествовао је на фестивалима Октох, Чело фест, Мермер и звуци, Међународна трибина композитора, БУНТ и КоМА у Србији, Хварско љето и Muzički biennale Zagreb у Хрватској и на фестивалу Балкан форум у Бугарској. Наступао је са Симфонијским оркестром РТС, БГО Душан Сковран, оркестром Камерата Сербика, Разградском филхармонијом, Филхармонијом Одесе, под управом Бојана Суђића, Биљане Радовановић, Владимира Крањчевића, Драгомира Ненова, Хобарта Ерла и Александра Вокера.

Владимир Глигорић је виши уметнички сарадник на Факултету музичке уметности у Београду.