Посета победничких студентских тимова Техничком универзитету у Грацу

У оквиру Такмичења за најбољу студентску идеју, победнички тимови студента Универзитета у Крагујевцу, Универзитета у Новом Саду и Универзитета Црне Горе посетили су Технички универзитет у Грацу, у периоду од 18. до 22. августа 2015. У оквиру посете, организована је обука за студенте у циљу припреме за регионално Финале такмичења које ће се одржати у октобру 2015. године у Београду. Обука је била усмерена на детаљна упутства и препоруке за припрему презентација као и на технике представљања пословних идеја, у циљу што успешнијег учешћа студената не само на регионалном финалу, већ и на осталим догађајима овог типа који следе.

Другог дана посете, студенти из Србије и Црне Горе су имали прилику да са својим колегама из Аустрије, учествују на Start-Up Spritzer-u, који се традиционално организује једном месечно и где млади људи добијају прилику да представе своје идеје публици и инвеститорима. На Start-Up Spritzer догађају учествовало је свих шест тимова, који су присутнима представили своје идеје кроз кратке (pitch) презентације.
  1. Green chemestry - Производња племенитих и козметичких уља – Универзитет у Крагујевцу
  2. ZEBA - Производња дијагностичких моноклонских антитела – Универзитет у Крагујевцу
  3. Studenti GRID-a – Виртуални Мени – Универзитет у Новом Саду
  4. Virtual Keepers – EasyHome – Универзитет Црне Горе
  5. Team S - 3D едукација – Универзитет Црне Горе
  6. Energy Saving Team - Bike charger for your device – Универзитет у Београду
Трећег дана посете, студенти су посетили Научно-технолошки парк у Грацу. Господин Bernhard Weber који је задужен за развој пословних идеја и саветовање start-up компанија, представио је студентима активности Научног парка и подршку коју пружају студентима и истраживачима у процесу комерцијализације њихових идеја, уз осврт на успешне приче његових станара. После ове посете, за студенте је организована и посета Лабораторији „Nikola Tesla labor“.

Агенда
Галерија

Фото галерија: