ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У НОЋИ ИСТРАЖИВАЧА Крагујевац, 25.09.2015.

Будите део највеће и најзабавније промоције науке и истраживања у свету.

Учествујте у Ноћи истраживача 2015!

Позивамо све студенте, истраживаче, сараднике и професоре факултета Универзитета у Крагујевцу, као и остале заинтересоване, да се пријаве за учешће у Ноћи истраживача која ће се, по други пут, одржати у Крагујевцу 25. септембра 2015. године.

Ноћ истраживача је манифестација међународног карактера и одржава се широм Европе последњег петка у септембру и финансирана је од стране Европске комисије кроз пројекат одобрен у оквиру програма Хоризонт 2020, потпрограм Марија Склодовска Кири. Универзитет у Крагујевцу је једна од пет партнерских институција на овом пројекту којим координира Фестивал науке из Београда.

Учешће у Ноћи истраживача могу да пријаве тимови (3 - 4 члана) који су спремни да свој рад публици представе на интерактиван и занимљив начин. Пожељно је да пoставка укључи не само посматрање Вашег рада и извођење експеримента, већ и активно учешће посетилаца, јер сам догађај има за циљ популаризацију науке, пре свега међу младима. Манифестација ће бити организована у студентском дому Слобода и тржном центру Крагујевац Плаза.

Поред тога, позивамо и све заинтересоване који имају идеју за други вид учешћа у догађају (пројекција научног филма, представа, музичко извођење и сл.) да нам се јаве како бисмо заједнички размотрили предлог и учинили догађај садржајно богатијим.

Учесници изабраних радионица биће новчано награђени уз могућност покривања трошкова потрошног материјала неопходног за реализацију постaвке. Пријаве за учешће у догађају је попунити до 06. септембра 2015. године путем следећег линка: http://bit.do/NocistrazivacaKg.

Контакт подаци за сва питања и сугестије:

- имејл: nocistrazivaca.kg@gmail.com
- телефон: 034/330-492