Održana Svečana dodela sertifikata o završenom kursu engleskog jezika

U rektoratu Univerziteta u Kragujevcu, 14. jula 2015. godine održana svečana dodela sertifikata o završenom kursu engleskog jezika u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu

Studentima i diplomcima Univerziteta u Kragujevcu koji su tokom akademske 2014/15. godine pohađali besplatni kurs engleskog jezika u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata, 14. jula 2015. godine svečano su uručeni sertifikati o završenom kursu engleskog jezika.

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu je i ove akademske godine organizovao besplatne kurseve engleskog jezika za studente i diplomce Univerziteta u Kragujevcu sa ciljem da im pomogne da unaprede svoja znanja i budu konkurentni na tržištu rada.

Besplatni kurs engleskog jezika i ove godine realizovan je kao deo programa Praksa za mlade filologe, a kao i ranijih godina, priliku da pohađaju besplatni kurs jezika imali su studenti završnih godina osnovnih, integrisanih i master akademskih studija, studenti doktorskih studija, kao i diplomci Univerziteta u Kragujevcu.

Kroz program prakse za mlade filologe tokom akademske 2014/15. godine prošla su 3 diplomca Filološko-umetničkog fakulteta, koji su imali priliku da osmisle i vode kurs engleskog jezika na nivou B1 i B2 (zajedničkog evropskog referentnog jezičkog okvira - CEFR) za kolege sa ostalih fakulteta i time steknu prva praktična iskustva u struci.

Svečanost je bila prilika da se održi javni čas konverzacije na engleskom jeziku, što su svojim prisustvom upotpunili studenti iz inostranstva koji su putem IFMSA komiteta za razmenu studenata medicine boravili na razmeni u Kragujevcu. Poseta stranih studenata bila je izvanredna prilika da polaznici kursa upotrebe svoje znanje jezika, kao i da čuju iskustva sa razmene i dobiju podstrek da i sami odu na razmenu u inostranstvo i tamo primene stečeno znanje.

Foto galerija: