OBELEŽENI SLAVA I DAN UNIVERZITETA U KRAGUJEVCU

Univerzitet u Kragujevcu je 21. maja 2015. godine obeležio slavu, Svetog Apostola i Jevanđeliste Jovana Bogoslova i 39. godišnjicu od osnivanja Univerziteta.

Intoniranjem himne Bože pravde u izvođenju mešovitog hora Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, pod dirigentskom palicom profesora Katalin Tasić, i akademske himne Gaudeamus igitur, otpočeo je Svečani program obeležavanja Dana Univerziteta u Kragujevcu, kome su, pored mnogobrojnih zvanica, prisustvovali rektori univerziteta čiji je osnivač Republika Srbija, rektori privatnih univerziteta, predstavnici Republike Srbije, Srpske akademije nauka i umetnosti, Grada Kragujevca, kao i dekani, profesori i studenti fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Prisutnima se obratio prof. dr Slobodan Arsenijević, istakavši da je za šest godina rada rektorskog kolegijuma na čijem je čelu, urađeno mnogo. “Grade se stanovi za mlade istraživače, Kragujevac će dobiti Centre izvrsnosti – Centar za matične ćelije. Otvoren je Fakultet za hotelijerstvo i turizam i nekoliko novih studijskih programa, Univerzitetska galerija... Ali ja nisam jedan od onih koji vole samo hvale, više volim kada me podsete na sve ono što nismo uspeli da uradimo.” rekao je rektor Univerziteta u Kragujevcu.

U nastavku programa nastupili su diplomci Odseka za muzičku umetnost Filološko-umetničkog fakulteta.

Foto galerija: