ОБЕЛЕЖЕНИ СЛАВА И ДАН УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

Универзитет у Крагујевцу je 21. маја 2015. године обелeжио славу, Светог Апостола и Јеванђелисте Јована Богослова и 39. годишњицу од оснивања Универзитета.

Интонирањем химне Боже правде у извођењу мешовитог хора Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, под диригентском палицом професора Каталин Тасић, и академске химне Gaudeamus igitur, отпочео је Свечани програм обележавања Дана Универзитета у Крагујевцу, коме су, поред многобројних званица, присуствовали ректори универзитета чији је оснивач Република Србија, ректори приватних универзитета, представници Републике Србије, Српске академије наука и уметности, Града Крагујевца, као и декани, професори и студенти факултета Универзитета у Крагујевцу.

Присутнима се обратио проф. др Слободан Арсенијевић, истакавши да је за шест година рада ректорског колегијума на чијем је челу, урађено много. “Граде се станови за младе истраживаче, Крагујевац ће добити Центре изврсности – Центар за матичне ћелије. Отворен је Факултет за хотелијерство и туризам и неколико нових студијских програма, Универзитетска галерија... Али ја нисам један од оних који воле само хвале, више волим када ме подсете на све оно што нисмо успели да урадимо.” рекао је ректор Универзитета у Крагујевцу.

У наставку програма наступили су дипломци Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета.

Фото галерија: