Промовисана монографија "Петар С. Јовановић - истраживач у географији, прегалац у друштву" у САНУ

Монографија "Петар С. Јовановић - истраживач у географији, прегалац у друштву" чији је издавач Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу промовисана је 28. априла 2015. у свечаној сали САНУ у организацији Библиотеке САНУ.

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу објавио је 2014. године монографију "Петар С. Јовановић - истраживач у географији, прегалац у друштву", која садржи радове са истоименог научног скупа уприличеног поводом обележавања 120 година од рођења знаменитог географа родом из Добраче код Крагујевца, академика и генералног секретара САНУ, оснивача Института "Јован Цвијић" САНУ.
На промоцији ове монографије, одржаној 28. априла 2015. године у свечаној сали САНУ, у организацији Библиотеке САНУ, говорили су:
- Дописни члан Миро Вуксановић, управник Библиотеке САНУ;
- Академик Иван Гутман, управник Центра, у име издавача;
- Проф. др Стеван Станковић, председник Српског географског друштва, аутор реферата;
- Проф. др Верка Јовановић, аутор реферата и уредник књиге;
- Проф. др Иван Јовановић, аутор реферата.
Промоцији су, поред бројних чланова САНУ, професора и сарадника Географског факултета из Београда и Института "Јован Цвијић" САНУ, присуствовали и претходни председник САНУ академик Никола Хајдин и академик Марко Анђелковић, генерални секретар САНУ.

Фото галерија: