Министар Вања Удовичић уручиће уговоре о стипендирању студентима Универзитета у Крагујевцу

У понедељак, 04. маја 2015. године, Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте, господин Вања Удовичић, уручиће Уговоре о стипендирању студентима Универзитета у Крагујевцу који су, на основу Конкурса, постали стипендисти Фонда за младе таленте Републике Србије за школску 2014/15. годину.

На основу Конкурса за стипендирање до 800 најбољих студената завршних година основних академских студија и до 400 студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2014/15. годину, студентима са Универзитета у Крагујевцу додељено је укупно 77 стипендија Фонда за младе таленте.
Уговоре о стипендирању студентима Универзитета у Крагујевцу који су, на основу Конкурса, постали стипендисти Фонда за младе таленте Републике Србије за школску 2014/15. годину, у присуству ректора Универзитета у Крагујевцу проф. др Слободана Арсенијевића, уручиће Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте, господин Вања Удовичић у понедељак, 04. маја 2015. године са почетком у 11.00 сати у Свечаној сали Ректората.
Од 2008. године до данас, Фонд је стипендирао 308 студената са Универзитета у Крагујевцу, а наставак студија у иностранству омогућен је за 75 студената са пребивалиштем у Крагујевцу. Такође, ученицима средњих школа са територије Крагујевца за постигнуте резултате на признатим такмичењима у земљи и иностранству додељено је више од 6 милионa динара за остварене резултате.