Одржан догађај "Хоризонт четвртком - Како су они освојили пројекат?" у Ректорату Универзитета у Крагујевцу

23. априла 2014 у Ректорату Универзитета у Крагујевцу одржано је предавање "Хоризонт четвртком - Како су они освојили пројекат?" у организацији Центра за промоцију науке и Канцеларије за међународне пројекте Универзитета у Крагујевцу.

Догађај је отворила проф. др Весна Мандић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу, истакавши важност укључивања што већег броја истраживача факултета Универзитета у међународне пројекте и начине на које Канцеларија за међународне пројекте пружа подршку заинтересованим апликантима.
Учесници су имали прилике да чују искуство др Зоране Курбалије Новичић, в.д. директора Центра за промоцију науке и добитника Марија Склодовска Кири Индивидуалне стипендије. Др Курбалија Новичић дала је практичне савете и смернице за развој успешне пријаве Марија Склодовска Кири пројекта и одговарала на питања учесника заинтересованих за пријаву у оквиру тренутно отвореног позива за Индивидуалне стипендије.
Представник Центра за промоцију науке Добривоје Лале Ерић говорио је о активностима овог Центра и пројекту Ноћ истраживача, док су сараднице Канцеларије за међународне пројекте Татјана Станковић и Драгана Маринковић говориле о електронским алатима и сервисима неопходним за проналажење адекватног позива за пројекте, припрему апликације, налажење партерских институција и имплементацију пројеката. Након презентација уследила је дискусија.

Документи:

Агенда


Фото галерија: