Одржан концерт студената Универзитета у Крагујевцу у оквиру манифестације „Дани културе“

У оквиру „Дана културе“, 21. априла 2015. године, у Универзитетској галерији наступили су студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета

Манифестација „Дани Културе“, коју трећу годину заредом организују студенти Филолошко-уметничког факултета, настала је као креативно изражавање студената у жељи да презентују музику и језик који студирају као и културу, поезију и књижевна дела Србије. Ове године, публици су се представили студенти србистике, англистике, романистике, германистике, хиспанистике, италијанистике, као и студенти са Одсека за музичку уметност и Одсека за ликовну и примењену уметности.
Концертом „Музички моменат у култури“ друге вечери „Дана културе“, у уторак 21. априла 2015. године, крагујевачкој публици представили су се студенти катедри за соло певање, клавир, гудачке инструменте, флауту и хармонику: Ђурђија Љубисављевић, Душан Ђорђевић, Јована Панић, Синиша Љубојевић, Анђела Кочовић, Предраг Качавенда, Стефан Адамовић, Ђорђе Васиљевић, Милан Малиновић, Богдан Милосевић, Милош Новичић и Марко Симић. На програму су била дела Рахмањинова, Хајдна, Маринковића, Паганинија, Големовића, Сибелиуса, Шостаковича, Блоха, Дебисија, Сатија, Говедарице, Хермоса и Скалкотаса.

Фото галерија: