Одржана промоција едиције «Живот и дело српских научника» у Чачку

На Факултету техничких наука у Чачку 3. априла 2015. одржана је промоција едиције књига «Живот и дело српских научника» коју издаје САНУ

Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, након одржане промоције у Универзитетског галерији у Крагујевцу, организовао је промоцију едиције књига «Живот и дело српских научника» на Факултету техничких наука у Чачку, 3. априла 2015. Промоција 14 књига из едиције одржана је у склопу прославе јубилеја – 40 година рада Факултета техничких наука.

После поздравне беседе коју је одржао проф. др Јарослав Живанић, декан, на промоцији су учествовали: академик Владан Ђорђевић, уредник едиције; Проф. др Слободан Арсенијевић, ректор, говорио је о етичким порукама из живота и дела Атанасија Николића, првог ректора «Лицеја»; Академик Миљенко Перић представио је основне податке из биографије академика Миленка Шушића, а проф. др Алекса Маричић, професор емеритус, изнео је своја сећања везана за дружење и сарадњу са академиком Миленком Шушићем. Академик Иван Гутман, управник Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу представио је животну у радну биографију академика Татомира Анђелића, математичара, родом из околине Мрчајеваца.

Снимак промоције на линковима: LINK 1 i LINK 2

Фото галерија: