Одржана промоција троброја часописа Липар

У Универзитетској галерији је 25. марта 2015. године одржана промоција 53, 54. и 55. броја универзитетског часописа за књижевност, језик, културу и уметност Липар.

У среду, 25. марта 2015. године са почетком у 13.00 часова у Универзитетској галерији одржана је промоција три броја часописа за књижевност, језик, културу и уметност Липар објављених у 2014. години (53, 54 и 55).

У име уредништва Липара, присутнима се обратио одговорни уредник часописа, доц. др Часлав Николић, предавач на катедри за српску књижевност Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Присутне је у име ректорског колегијума поздравила проф. др Весна Мандић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу, и том приликом пожелела Часопису да настави пут успеха у категорији научних часописа и крене путем интернационализације.

Чланови уредништва изнели су основне предмете научних радова објављених у бројевима за 2014. годину и указали на тежишна подручја истраживања у лингвистичким радовима, преглед тема и методолошких концепата у радовима о музици, сликарству, филму, као и преглед могућности интердисциплинарног проучавања.

Аутори неких од радова у последња три броја говорили су о појединостима својих научних прилога: о поетичким, идејним, имаголошким аспектима дела Растка Петровића, Иве Андрића, Курта Вонегата, Ханифа Курејшија, као и о аспектима проучавања историје музичке педагогије.

На промоцији су представљени и радови о естетичким и књижевнотеоријским истраживањима академика Андреја Митровића, а у музичком делу програма учествовали су студенти Филолошко-уметничког факултета Марко Бранковић (тенор) и Јелена Ивановић (клавир) који су извели композицију „Пала је роса“ Милана Пребанде и „Јоргован грана процвала...“ Станислава Биничког.

Фото галерија: