Trio MAH u Univerzitetskoj galeriji

Trio MAH u sastavu Ana Radoičić (flauta), Hristina Kovačević (oboa) i Milica Pekmezović (klavir) nastupiće u Univerzitetskoj galeriji u utorak 31. marta 2015. godine u 19.00 sati

Trio MAH osnovan je u oktobru 2014. Kao mlad sastav nastupao je na koncertima u Artget galeriji i u kulturnom centru Čukarica kao i na manifestaciji ''Umrežavanje umetnika''. Dobitnik je prve nagrade na međunarodnom takmičenju "Davorin Jenko'' u Beoradu 2015. godine.
Ana Radoičić (Beograd, 1991.) je završila osnovnu muzičku školu Vatroslav Lisinski i srednju muzičku školu Mokranjac u Beogradu. Diplomirala je na Filološko'umetničkom fakultetu u klasi prof. Karolja Maročika, pod supervizijom prof. Janoša Balinta. Na četvrtoj godini studija proglašena je za najboljeg studenta na Odseku za flautu i harmoniku. Kao uspešan student dobitnik je stipendije fonda za mlade talente Dositeja.
Kao solista i član kamernih ansambala dobitnik je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Učestvovala na nastupima u Beogradu i Kragujevcu. Učestvovala je na festivalu Boljšoj (Mokra Gora, 2014). Od 2012. godine učestvuje u projektu Čarobna frula u Madlenianumu.

Hristina Kovačević (Kragujevac, 1991.) je završila osnovnu i srednju muzičku školu „dr Miloje Milojević“ na odseku za obou u klasi prof. Nenada Marinkovića, prof. Katerine Krstić i prof. Milana Jankovića. Ostvarila je značajne uspehe na Međunarodnom i Republičkom takmičenju drvenih duvača. Osnovne akademske studije završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je diplomirala u klasi prof. Vladimira Puškaša.
Kao član duvačkog kvinteta Ligneus Coloris nastupala je u okviru mnogih kulturnih manifestacija u Novom Sadu i Sarajevu. Nastupala je sa orkestrom Kamerata i Simfonijskim orkestrom Akademije umetnosti u Novom Sadu i sa Banjalučkom filharmonijom. Učestvovala je na Festivalu mladih umetnika u Bajrojtu u Nemačkoj. Trenutno je student diplomskih akademskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi van. prof. Dragana Lazića.

Milica Pekmezović (Beograd, 1994.) Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi Vatroslav Lisinski u klasi profesorki Nataše Đurović i Dušice Radulović. Svoje obrazovanje nastavlja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Marije Djukić. Dobitnik je brojnih nagrada na školskim, republičkim i međunarodnim takmičenjima. Kao solista, član kamernih sastava i hora nastupala je u Kolarčevoj zadužbini, Domu vojske, SKC-u i Sava centru.