Трио МАХ у Универзитетској галерији

Трио МАХ у саставу Ана Радоичић (флаута), Христина Ковачевић (обоа) и Милица Пекмезовић (клавир) наступиће у Универзитетској галерији у уторак 31. марта 2015. године у 19.00 сати

Трио МАХ основан је у октобру 2014. Као млад састав наступао је на концертима у Артгет галерији и у културном центру Чукарица као и на манифестацији ''Умрежавање уметника''. Добитник је прве награде на међународном такмичењу "Даворин Јенко'' у Беораду 2015. године.
Ана Радоичић (Београд, 1991.) је завршила основну музичку школу Ватрослав Лисински и средњу музичку школу Мокрањац у Београду. Дипломирала је на Филолошко'уметничком факултету у класи проф. Кароља Марочика, под супервизијом проф. Јаноша Балинта. На четвртој години студија проглашена је за најбољег студента на Одсеку за флауту и хармонику. Као успешан студент добитник је стипендије фонда за младе таленте Доситеја.
Као солиста и члан камерних ансамбала добитник је многобројних награда на домаћим и међународним такмичењима. Учествовала на наступима у Београду и Крагујевцу. Учествовала је на фестивалу Бољшој (Мокра Гора, 2014). Од 2012. године учествује у пројекту Чаробна фрула у Мадлениануму.

Христина Ковачевић (Крагујевац, 1991.) је завршила основну и средњу музичку школу „др Милоје Милојевић“ на одсеку за обоу у класи проф. Ненада Маринковића, проф. Катерине Крстић и проф. Милана Јанковића. Остварила је значајне успехе на Међународном и Републичком такмичењу дрвених дувача. Основне академске студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду где је дипломирала у класи проф. Владимира Пушкаша.
Као члан дувачког квинтета Ligneus Coloris наступала је у оквиру многих културних манифестација у Новом Саду и Сарајеву. Наступала је са оркестром Kamerata и Симфонијским оркестром Академије уметности у Новом Саду и са Бањалучком филхармонијом. Учествовала је на Фестивалу младих уметника у Бајројту у Немачкој. Тренутно је студент дипломских академских студија на Факултету музичке уметности у Београду у класи ван. проф. Драгана Лазића.

Милица Пекмезовић (Београд, 1994.) Основно и средње музичко образовање стекла је у музичкој школи Ватрослав Лисински у класи професорки Наташе Ђуровић и Душице Радуловић. Своје образовање наставља на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професорке Марије Дјукић. Добитник је бројних награда на школским, републичким и међународним такмичењима. Као солиста, члан камерних састава и хора наступала је у Коларчевој задужбини, Дому војске, СКЦ-у и Сава центру.