Вече словенске и домаће музике у Универзитетској галерији

У оквиру реситала Вече словенске и домаће музике, 24. фебруара 2015. године, са почетком у 19.00 сати у Универзитетској галерији наступуће Војислав Спасић (тенор) и Јелена Ивановић (клавир). Посетиоци Универзитетске галерије имаће прилику да чују дела П. И. Чајковског, М. Нешића, С. Биничког, М. Пребанде и М. И. Глинке.

Војислав Спасић рођен је 24. фебруара 1980. године у Нишу, где је завршио основну и нижу музичку школу. Средњу музичку школу завршава у Крагујевцу, на одсеку Соло певање и виолина. Дипломирао на Факултету музичких уметности у Београду и магистрирао на Универзитету у Источном Сарајеву соло певање у класи проф. др Радмиле Бакочевић. Професор је и шеф Катедре за соло певање на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу. Наступао је у свим градовима у Србији, поред чега се издвајају и концерти у иностранству: Америка, Енглеска, Канада, Италија, Немачка ... Првак је опере Народног позоришта у Нишу и опере у оснивању града Крагујевца.
Јелена Ивановић рођена је 1961.године у Запорожју, Украјина, бивши СССР, у породици просветних радника: отац и мајка Лидија Анатолиј били су професори хармонике. Завршила је московску средњу сколу Музичку им. Гњесиних (клавир), 1988. године дипломирала је клавир у Кијеву на Националној музичкој академији, ,Чајковски,,. Од 1992. године радила је као професор клавира и корепетитор у музичкој школи "Др. Милоје Милојевић" у Крагујевцу. Учествовала је на многобројним такмичењима, фестивалима и другим културним манифестацијама у Крагујевцу и широм Србије. Од 2003. године ради на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу као виши уметнички сарадник на Катедри гудачких инструмената и на Катедри за соло певање.

Фото галерија: