Mladi umetnici Kragujevca i solo pesme i arije u Univerzitetskoj galeriji

U Univerzitetskoj galeriji u utorak, 16. decembra 2014. godine, nastupili su sadašnji i bivši studenti prof. Marine Trajković-Bidžovski

U susret praznicima, mladi umetnici Kragujevca nastupili su na koncertu Solo pesme i arije u Univerzitetskoj galeriji 16. decembra 2014. godine.
Na koncertu su nastupili sadašnji i bivši studenti Marine Trajković-Bidžovski, vanrednog profesora na Filološko-umetničkom fakultetu, koja je član Katedre za solo pevanje od njenog osnivanja: Marijana Veselinović, sopran; Bojan Bulatović, kontratenor; Tibor Heveši, tenor; Jovana Panić, sopran; Ana Savić, sopran; Predrag Kačavenda, bariton; Anđela Lekić, sopran i Marina Džinić, sopran i sa svojim studentima nastupila je i prof. Marina Trajković-Bidžovski, dok je klavirska pratnja na koncertu Solo pesme i arije bio Dušan Toroman.
Na programu koncerta bila su dela Dvoržaka, Hendla, Gluka, Mendelsona, Mocarta, Čajkovskog, Konjovića, Persla, Pučinija, Ofenbaha, Rosinija, Donicetija i Gorodovskaja.
Koncert Solo pesme i arije bio je poslednji muzički događaj u Univerzitetskoj galeriji u 2014. godini. Posetioci Univerzitetske galerije imaće priliku da 09. januara 2015. godine (petak), sa početkom u 20.00 sati, uživaju u Božićnom koncertu Univerziteta u Kragujevcu.

Foto galerija: