Млади уметници Крагујевца и соло песме и арије у Универзитетској галерији

У Универзитетској галерији у уторак, 16. децембра 2014. године, наступили су садашњи и бивши студенти проф. Марине Трајковић-Биџовски

У сусрет празницима, млади уметници Крагујевца наступили су на концерту Соло песме и арије у Универзитетској галерији 16. децембра 2014. године.
На концерту су наступили садашњи и бивши студенти Марине Трајковић-Биџовски, ванредног професора на Филолошко-уметничком факултету, која је члан Катедре за соло певање од њеног оснивања: Маријана Веселиновић, сопран; Бојан Булатовић, контратенор; Тибор Хевеши, тенор; Јована Панић, сопран; Ана Савић, сопран; Предраг Качавенда, баритон; Анђела Лекић, сопран и Марина Џинић, сопран и са својим студентима наступила је и проф. Марина Трајковић-Биџовски, док је клавирска пратња на концерту Соло песме и арије био Душан Тороман.
На програму концерта била су дела Дворжака, Хендла, Глука, Менделсона, Моцарта, Чајковског, Коњовића, Персла, Пучинија, Офенбаха, Росинија, Доницетија и Городовскаја.
Концерт Соло песме и арије био је последњи музички догађај у Универзитетској галерији у 2014. години. Посетиоци Универзитетске галерије имаће прилику да 09. јануара 2015. године (петак), са почетком у 20.00 сати, уживају у Божићном концерту Универзитета у Крагујевцу.

Фото галерија: