ИЗЛОЖБА МИОДРАГА РОГИЋА У УНИВЕРЗИТЕТСКОЈ ГАЛЕРИЈИ

Универзитет у Крагујевцу и Универзитетска библиотека позивају Вас на отварање изложбе Миодрага Рогића у Универзитетској галерији, 17. децембра 2014. године (среда) у 19.00 сати

Сликар и графичар Миодраг Рогић рођен је 1932. године у Београду. Дипломирао је 1956. године на Академији ликовних уметности у Београду, у класи професора Мила Милуновића и Бошка Карановића, где је завршио и магистарске студије 1959. године. Био је професор на Академији ликовних уметности у Београду од 1961. до 1988. године. Члан је Удружења ликовних уметника Србије.

Самостално излаже од 1956. године. Приредио је више од 30 самосталних изложби графика, цртежа и слика. Излагао је на великом броју колективних изложби у земљи (изложбе Удружења ликовних уметника Србије, Графичког колектива, Октобарског салона, Југословенске изложбе графике у Загребу, изложбе Тријенала југословенске уметности у Београду) и у иностранству на изложбама југословенске графике у Пољској, Мађарској, Чехословачкој, Немачкој, Аустрији и Швајцарској.
Добитник је великог броја награда за графику и сликарство, од којих се издвајају: Награда IV Октобарског салона за графику Награда X Октобарског салона за сликарство Октобарска награда Града Београда Награда Удружења ликовних уметника Србије (монографија) Награда Велики печат Графичког колектива Награда за животни допринос графичкој уметности “Политикина” награда за ликовну уметност

У Универзитетској галерији од 17. децембра 2014. до 18. јануара 2015. године биће изложено више од 30 графика Миодрага Рогића.