Старт ап викенд на Универзитету у Крагујевцу – продужен рок за пријаву!

На Универзитету у Крагујевцу у згради Ректората од 5. до 7. децембра 2014. године биће одржан први Старт ап викенд у оквиру АДРИАТинн пројекта

Пројекат АДРИАТинн усмерен је на повезивање академског и привредног сектора како би се идентификовале потребе и могућности за заједничком сарадњом, као и на пружање подршке развоју конкурентности и технолошких капацитета малих и средњих предузећа јадранске регије кроз стварање нових националних политика и увођење иновација у пословне процесе.

Старт ап викенд је једна од кључних активности пројекта која има за циљ да окупи пре свега младе предузетнике, студенте, истраживаче, али и све остале заинтересоване са иновативном пословном идејом, и да им пружи могућност да свој пословни концепт представе пред независном комисијом коју ће чинити експерти из различитих области. Након излагања свих учесника, комисија ће изабрати најбољу идеју чија ће реализација бити финансијски подржана.

Поред тога, учесници ће имати прилику да размене искуства, тестирају своје идеје и буду упознати са битним аспектима оснивања новог предузећа у Србији, заштите интелектуалне својине, налажења различитих извора финансирања, као и могућностима за конкурисање за фондове Европске уније кроз међународне пројекте.

Учешће у програму током сва три дана догађаја је бесплатно и отворено за све заинтересоване, уз напомену да заинтересовани за учешће у такмичарском делу пријавни формулар могу попунити и послати најкасније до 30.11.2014. године. Пријаве се могу слати индивидуално или у тиму.

Више детаља о догађају и начину пријаве можете пронаћи на веб сајту: www.startupweekend.kg.ac.rs