Одржан солистички концерт Кароља Марочика "Српски композитори флаути на дар" у Универзитетској галерији

Карољ Марочик (флаута) наступио је у Универзитетској галерији 18. новембра 2014. године уз клавирску сарадњу са Невеном Миловановић. Гост програма била је Марина Трајковић Биџовски (сопран)

На солистичком концерту Српски композитори флаути на дар, 18. новембра 2014. године, у Универзитетској галерији наступио је Карољ Марочик (флаута). Посетиоци Универзитетске галерије имали су прилику да чују композиције Петра Коњовића, Војина Комадине, Светозара Саше Ковачевића, Енрика Јосифа, Душана Радића, Љубице Марић, Исидоре Жебељан, Владана Тошића и Дејана Деспића.

Карољ Марочик је рођен 1961. године. Флауту је дипломирао на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Миодрага Азањца. Од 1978. до 1988. био је члан уметничког ансамбла Хор флаута, а од 2009. је члан Tријa флаута. Добитник је награда Савеза удружења музичких и балетских педагога Србије за истакнуте педагошке резултате 1996. и 2000. Редовно одржава семинаре, курсеве и предавања у разним градовима Србије и Црне Горе. Узима учешће у раду жирија на многим такмичењима флауте и камерне музике. Педагогијом се бави од 1983. Са ученицима је освојио више од 90 награда. Предаје флауту као ванредни професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.

Проф. Марочика, на концерту у Универзитетској галерији, на клавиру је пратила Невена Миловановић, која од 2012. године ради на Филолошко-уметничком факултету као уметнички сарадник.

Гост програма била је Марина Трајковић Биџовски (сопран), такође професор Филолошко-уметничког факултета.

Фото галерија: