Универзитет у Крагујевцу обележио Међународни дан студената

Студентски парламент Универзитета у Крагујевцу обележио је 17. новембар - Међународни дан студената

Међународни дан студената у свету се обележава као симбол борбе за демократско образовање и друштво и сећање на 17. новембар 1939. године када су нацисти погубили 20 чехословачких студената који су протестовали против окупације. Више од 1.200 студената тада је одведено у концентрационе логоре, а домови и универзитет претворени су у касарне.

Студенти дванаест факултета Универзитета у Крагујевцу обележили су Међународни дан студената програмом у Универзитетској галерији.

Присутне студенте, у име ректорског колегијума, поздравио је проф. др Живадин Бугарчић, проректор за научно-истраживачки рад. Својим колегама обратили су се и Петар Пилиповић – студент проректор и Недељко Мишић – председник Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу.

У програму обележавања Међународног дана студената, у Универзитетској галерији учествовали су студенти Одсека за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета: Богдан Милошевић (клавир) и Душан Ђорђевић (хармоника) и студенти Правног факултета, овогодишњи учесници такмичења у беседништву: Сања Микић и Урош Беседић.

Фото галерија: