Концерт Ињакија Албердија у Универзитетској галерији

Истакнути шпански уметник Ињаки Алберди (Iñaki Alberdi) наступиће у Универзитетској галерији 20. октобра 2014. године (понедељак) у 20.00 сати

Нову концертну сезону у Универзитетској галерији отвориће истакнути шпански акордеониста Ињаки Алберди (Iñaki Alberdi). На концерту, који ће бити одржан у понедељак, 20. октобра 2014. године, посетиоци Универзитетске галерије имаће прилику да чују дела следећих композитора: Ibarrondo, Erkoreka, De Cabezón, Sánchez-Verdú, Hosokawa, Gubaidulina, Torres.

“Ињаки Алберди поседује огроман таленат и потпуну посвећеност музици као уметник. Његово знање и разумевање о музичкој форми је невероватно, а све то повезано са његовим темпераментом је на мене оставило снажан и изванредан утисак” - из препоруке Софије Губајдулине.
Као солиста, Ињаки Алберди сарађивао је најистакнутијим диригентима садашњице и наступао у најпрестишнијим светским дворанама. Победник је неких од најзначајнијих међународних такмичења, као што су Интернационално Такмичење Акордеониста и Бајаниста у Москви, и Светски Куп.
Њему је посвећено преко 50 композиција познатих композитора, као што су Софија Губајдулина, Јоан Гуинђоан, Луис де Пабло, Рамон Лазкано, Паскал Гање, Хозе Мариа Санчез-Верду, Габријел Еркорека, Хесус Торес, Алберто Посадас, Аурелиано Катанео и Феликс Ибарондо.
Недавно је снимао диск са Националним Оркестром Шпаније (Orquesta Nacional de España) који је посвећен његовој каријери као солисте, у издаваштву Националних оркестара и хорова Шпаније (Orquesta y Coros Nacionales de España). Тренутно ради као професор хармонике на Факултету у Сан Себастијану, активно држи концерте и предавања широм Европе и припрема извођење концерата за хармонику Јоан Гуинђоана и Луис де Пабла.