Ноћ истраживача у Крагујевцу

У Крагујевцу ће се 26. септембра 2014. Ноћ истраживача одржати по први пут, чиме ће Крагујевац постати нови члан велике групе градова у којима се одржава овај значајни забавни научни догађај!

Очекујемо вас на тргу испред зграде Прве крагујевачке гимназије, у студентском дому Слобода и тржном центру Плаза.

Око 100 истраживача, што младих , што оних најискуснијих и најистакнутијих, биће ове вечери са посетиоцима у незаборавној забавној истраживачкој авантури на неколико локација у граду.

На Ђачком тргу испред Прве крагујевачке гимназије за 17ч заказано је свечано отварање са специјалним гостима. Након тога, на Тргу као и у Студентском дому „Слобода“, у периоду од 17 до 23 ч, са посетиоцима ће се дружити тимови Универзитета у Крагујевцу као и ученика Прве и Друге крагујевачке гимназије, са научним демонстраторима из многих факултета, инстутута и удружења. Средњошколци ће моћи да виде шта их све то очекује у лабораторијама и инстутутима њихових будућих факултета, да попију кафу са својим будућим професорима, док са њима разговарају о научним али и свакодневним темама.

Осим на поменутим локацијама, У ТЦ Плаза, у периоду од 18 до 21ч, организоване су додатне поставке прилагођене најмлађим истраживачима, предшколцима и ученицима нижих разреда основне школе, где их очекују квизови, интерактивне радионице, едукативне игрице и пуно занимљивих награда.

Сви садржаји су бесплатни, а вама остаје само да се припремите се за најлуђу научну ноћ у години!

За детаљан програм манифестације и више информација посетите званични сајт на следећем линку: www.nocistrazivaca.rs.