АКТУЕЛНО:

Инфо дан посвећен стратешком пројекту ADRIATinn

У петак, 6. јуна 2014. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу са почетком у 11:00 часова одржан је Инфо дан посвећен стратешком пројекту Универзитета у Крагујевцу ADRIATinn под називом: “An Adriatic Network for Advancing Research Development and Innovation towards the Creation of new Policies for Sustainable Competiveness and Technological Capacity of SMEs”

У петак, 6. јуна 2014. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Крагујевцу са почетком у 11:00 часова одржан је Инфо дан посвећен стратешком пројекту Универзитета у Крагујевцу ADRIATinn под називом: “An Adriatic Network for Advancing Research Development and Innovation towards the Creation of new Policies for Sustainable Competiveness and Technological Capacity of SMEs”, који се финансира у оквиру ИПА Јадранског програма прекограничне сарадње (IPA Adriatic CBC Programme).

Инфо дану су присуствовали представници академске заједнице, представници сектора малих и средњих предузећа као и партнерске институције из Србије на овом пројекту – Регионална привредна комора Крагујевац и Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља. Након инфо сесије уследила је дискусија о могућностима за учествовање привредних друштава у пројекту, а нарочито су биле корисне информације о питањима интелектуалне својине као веома важне ставке у међународним пројектима. Након одржаног Инфо дана извршена је селекција пет предузећа којима ће бити омогућено да учествују у менторском програму у оквиру ADRIATinn пројекта који има за циљ подизање капацитета предузећа на пољу иновација, развоја и истраживања.

Фото галерија: