Отворена међународна специјалистичка школа Припрема, планирање, евалуација и управљање пројектима у здравству

У ректорату Универзитета у Крагујевцу 07. априла 2014. отворена је двонедељна Међународна специјалистичка школа Припрема, планирање, евалуација и управљање пројектима у здравству

Европски центар за мир и развој (ECPD) Универзитета за мир Уједињених нација организовао је, у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, Универзитетом у Брадфорду и Универзитетом у Крагујевцу, Међународну специјалистичку школу Припрема, планирање, евалуација и управљање пројектима у здравству.

Својим уводним излагањем, ову двонедељну школу, отворили су проф. др Славица Ђукић-Дејановић, министар здравља Републике Србије, проф. др Слободан Арсенијевић, ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Негослав Остојић, извршни директор ECPD , проф. др Небојша Арсенијевић, директор Клиничког Центра Крагујевац и dr Jyoti Majumdar, директор школе и професор Универзитета у Брадфорду (Велика Британија) и ECPD Универзитета за мир.

Школа је организована у оквиру реализације Споразума о сарадњи у области здравства са Министарством здравља Републике Србије. Проф. др Негослав Остојић истакао је да је развој здравственог сектора од суштинског значаја за друштвено-економски напредак земље и да су стратешки циљеви економског развоја нераскидиво повезани са здравом нацијом.

Министар здравља, проф. др Славица Ђукић-Дејановић, истакла је да ефективан програм јавних инвестиција у великој мери зависи од способности јавног сектора да идентификује и формулише пројекте који су у техничком, финансијском, еколошком и управљачком смислу најадекватнији, а ова Специјалистичка школа осмишљена је тако да омогући оспособљавање за израду пројектних планова и студија у области здравства, што би додатно утицало на привлачење средстава међународних финансијских институција.

Школа ће бити одржана од 07. до 17. априла 2014. године у ректорату Универзитета у Крагујевцу, а главне теме Школе су: идентификација пројеката; финансијска математика и увод у формулисање пројеката; економска и еколошка процена пројеката; финансијска процена пројеката; анализа неизвесности и реализација и управљање пројектима.

Фото галерија: