Одржан Инфо дан о програму Хоризонт2020

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу 19.02.2014. године са почетком у 11 часова одржан је Инфо дан о Хоризонту2020, у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Универзитета у Крагујевцу.

Скуп је отворио проректор за научноистраживачки рад Универзитета у Крагујевцу проф. др Живадин Бугарчић, након чега је уследило обраћање помоћника министра у Сектору за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем проф. др Ивице Радовића. Представници Министарства просвете, као националне контакт особе за одређене тематске области у Хоризонту2020, представили су структуру Хоризонта, отворене позиве за пројекте, радне програме и могућности за аплицирање за пројекте. Проф. др Милан Трифуновић са Машинског факултета у Нишу говорио је о стандардима Европске комисије које се односе на развој каријере истраживача у оквиру Хоризонта2020 и представио је EURAXESS Jobs – јединствену платформу за запошљавање истраживача у Европи.
Након излагања и практичних савета и смерница које су се односиле на писање предлога пројеката и налажење партнера уследила је дискусија.

Одржане презентације можете погледати у прилогу:

Жељка Дукић, NCP за области Храна, Здравље, Свемир и Ширење изврсности и учешћа

Нада Милошевић, NCP за области Марија Склодовска Кири, ERC, Транспорт, Наука у и за друштво

Др Снежана Пашалић, NCP за области Климатске промене, Заштита животне средине, Ефикасност коришћења ресурса и минералних сировина

Мр Снежана Омић, NCP за област Нанотехнологије, напредни материјали и напредне производње и процеси

Милица Голубовић – Тасевска, NCP за област Инклузивна, иновативна и рефлективна друштва

Драган Сатарић, NCP за области Безбедна, чиста и ефикасна енергија и EURATOM

Др Милан Трифуновић, представник EURAXESS мреже

Фото галерија: