Универзитет у Крагујевцу на «Данима крагујевачке књиге»

Универзитет у Крагујевцу учествовао је на «Данима крагујевачке књиге», културној и стручној манифестацији коју је организовала Народна библиотека «Вук Караџић» у Крагујевцу, у периоду од 4. до 7. фебруара 2014. године.

На манифестацији «Дани крагујевачке књиге» изложена је издавачка продукција шест факултета Универзитета у Крагујевцу, који су смештени на територији града Крагујевца, укључујући и издања Универзитета (часопис «Липар» и каталози Универзитетске галерије).

Првог дана манифестације, у програму «Разговори са издавачима» укратко је представљен обим и структура универзитетских издања у 2013. години, уз констатацију да је у тој години Филолошко-уметнички факултет имао најбогатију издавачку продукцију. Публика је упозната са пројектом дигитализације докторских дисертација коју намерава да реализује Универзитетска библиотека, као зачетак «платформе дигиталне библиотеке».
Последњег дана манифестације «Дани крагујевачке књиге» доц. др Владимир Поломац, продекан Филолошко-уметничког факултета, детаљно је представио прошлогодишња издања Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, док је Лела Вујошевић, секретар Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Крагујевцу, говорила о научним часописима који се издају на Универзитету у Крагујевцу.
Као илустрацију чињенице да су научне и стручне књиге у данашње време базиране на методу интердисциплинарности, па су намењене читаоцима широког спектра научне, стручне и културне јавности, у току представљања издраваштва Универзитета у Крагујевцу у 2013. години, прочитан је одломак из монографије «Дилетација (не)могућег» др Слободана Арсенијевића, редовног професора Факултета медицинских наука (у чијој су изради, сем лекара, учествовали инжењери, информатичари као и теоретичар књижевност и ликовни уметник).

Фото галерија: