У среду, 18. Децембра 2013. године на Универзитету у Крагујевцу одржан Округли сто: "Потребе послодаваца – пожељне вештине и знања будућих запослених"

У склопу TEMPUS пројекта Careers - Развој каријерног вођења у циљу унапређења високог образовања у Србији, Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и Инфостуд организовали су Округли сто на коме су учествовали представници Министарства омладине и спорта, СКОНУС-а, представници послодаваца и Националне службе за запошљавање, професори и студенти, представници Универзитета у Крагујевцу и Центра за развој каријере и саветовање студената као домаћини Округлог стола, и представници интернет компаније Инфостуд, као модератори скупа.

Округли сто је био прилика да се представе резултати истраживања потреба послодаваца у погледу пожељних профила будућих запослених са високим образовањем, које је Инфостуд спровео у оквиру пројекта, а на дискусији су се разматрали актуелни трендови на тржишту рада, као и могућности сарадње високообразовних установа и привреде.
Сам пројекат, резултати истраживања и исходи са дискусије су од великог значаја за даље унапређење сарадње каријерних центара, и универзитета уопште, са послодавцима у циљу креирања нових модела студентских пракси , како би се студентима омогућило да стекну нова знања и вештине, која су данас тражена на тржишту рада.

Фото галерија: