Одржан Инфо дан о програму ХОРИЗОНТ 2020

Европска комисија најавила је за 11. децембар 2013. године отварање првих позива за пројекте у оквиру новог програма за финансирање истраживања и иновација ХОРИЗОНТ 2020.

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу, у организацији Канцеларије за међународне пројекте, 28. новембра 2013. је одржана презентација о могућностима које очекују научноистраживачке и иновационе институције у овом програму, на основу регулатива усвојених од стране Европског парламента 21. новембра 2013. године.

Скуп су отворили проректор за научноистраживачки рад проф. др Живадин Бугарчић и проректор за међународну сарадњу проф. др Ненад Филиповић, истакавши важност учешћа Србије и самог Универзитета у Крагујевцу у Хоризонту 2020.

Скупу коме су присуствовали представници факултета Универзитета у Крагујевцу сараднице Канцеларије за међународне пројекте Татјана Станковић, Милица Капларевић и Милена Момчиловић представиле су нову структуру програма, најављене промене у односу на претходне програме финансирања као и прелиминарне верзије Радних програма са најављеним темама за области Марија Склодовска Кири, Здравље, Информационе и комуникационе технологије и област друштвених наука.

Након презентација, уследила је дискусија о питањима учесника.

Фото галерија: