Одржано предавање у оквиру SCOPES пројекта

У петак, 23. августа 2013. године са почетком у 13h у Ректорату Универзитета у Крагујевцу одржано је предавање др Curzia Ruegga, професора Универзитета у Фрибургу (Швајцарска) на тему „Утицај модификација у микро-окружењу тумора изазваних радиотерапијом на развој метастазе код рецидивних тумора“. Предавање је организовано у оквиру пројекта институционалне сарадње Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Фрибургу „Computational modeling of blood flow in the tumor vasculature” под окриљем SCOPES програма.

Скуп је отворио проф. др Ненад Филиповић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу. Као координатор са стране Универзитета у Крагујевцу, проректор Филиповић је учесницима представио текући пројекат, досадашње резултате као и предвиђене активности.
С обзиром да је ово била прва посета представника Универзитета у Фрибургу, сараднице Канцеларије за међународне пројекте Татјана Станковић и Милена Момчиловић су проф. Rueggu представиле структуру и делатност Универзитета у Крагујевцу и рад Канцеларије за међународне пројекте.
Након предавања проф. Ruegga пред више од 30 учесника, организован је радни састанак са истраживачима Универзитета у Крагујевцу чије су области истраживања комплементарне са истраживањима тима проф. Ruegga. Током састанка представљени су тимови Факултета инжењерских наука, Факултета медицинских наука и Природно-математичког факултета и вођена је конструктивна дискусија на тему заједничке сарадње и нових пројеката.

Фото галерија: